keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Astioita ja muuta keittiökamaa




Näin hauskan kukan sain tehtyä keväisistä kirppislöydöistä. Servettirenkaita, lasilautasia ja keltainen valurautapata. Keltaiset servetit eivät kylläkään ole kirppislöytö vaan ihan tuosta naapurimaan Heikki&Mauri kaupasta tilatut. Nuo lasilautaset ostin vaikka en ole aivan varma että onko ne oikeasti Luna-sarjaa vai ei, en ole vielä saanut täyttä varmuutta asiaan. Hyvin lähellä oikeata ne kuitenkin ovat ja kuusi kappaletta kauniita lasilautasia ei ole koskaan huono ostos.





Tässä lähikuva vielä noista servettirenkaista, joita en kyllä rehellisesti sanottu tiennyt tarvitsevani ennenkuin nämä kohdalle osuivat. Ei ole Arabian, ei Iittalan vaan jotain aivan muuta, mutta kovasti nuo Tsaikka-lasien kanssa samaa sarjaa ovat. Olivat muistaakseni jotain ulkomaalaista, olen vain jo ehtinyt laittaa hyvään jemmaan noiden laatikon, mutta laitan siitä kyllä vielä  tietoa ja kuvaa kunhan se eteen tulee.



Tämä paksukainen on keltainen "La Mama nro 23" eli Le Creuset -valurautapata 70-luvulta. Le Creuset on ranskalainen yritys, joka on tehnyt valurautapatoja ja astioita jo 1920-luvulta asti. Tämän 70-luvun La Mama -sarjan suunnitteli italiailainen Enzo Mari ja se on tunnettu noista erilaisista kädensiojen muodoista. Vaikka tämä Mama oli ilman kantta, oli sen korvat ja paksu keltainen muoto sen verran puoleensa vetävä, että ostin sen ja vasta kotona googlatessani tajusin, että olin tehnyt melkoisen hyvän löydön sikahalvalla. Toinen Le Creusetin patasarjoista, mikä ois huippu ihku, on tämä 50-luvulla tehty "Coquelle". Turkoosina tai keltaisena. Ihku.



Kerran kesässä tulee käytyä myös läntisellä rannikolla kirppistelemässä ja sieltä löysin tällä kertaa muiden aarteiden joukosta tämän tosi ihanan munakellon, joka vieläpä oli aivan toimiva. Pieni naarmu maalipinnassa ei haittaa, eikä sekään että kello ei ole kohdillaan eli nollakohta ei ole nollassa vaan pari minuuttia vajaa. Mutta kun sen tietää niin ei se käytössä ole ongelma. Kello on myös oikeasti vanha, eikä vain uusvanha. Blessing lukee kellossa vaan ei näy kuvassa. Erinomainen löytö ja tarpeeseen tuli.



Kirppiksiltä löydettyjen kotimaisen ja ulkomaisen designin ja epädesingnin kuvasarja täydentyy vielä muutamalla Arabia-löydöllä. En varsinaisesti kerää mitään tiettyä Arabian -sarjaa, vanhaa siis, uusia kylläkin, mutta noukin aina mukaan kauniita vanhoja kuppeja ja lautasia jos ne sattuu kohdalle tarpeeksi edullisesti. Tyyliin eurolla tai parilla, koska tiedän, että niistä voidaan pyytää ihan älyttömiä hintoja vain sen vuoksi, että ne ovat keräilyerää. Nämä kupit on tullu mulle kahdessa eri erässä. Pyörittelin noita sinisiä kädessäni ja mietin, että otanko kun ei ollut kuin yksi aluslautanen. Kauniit kupit lähti sitten mukaani ja kotona hyllyyn niitä laittaessani huomasin, että omistan samaa sarjaa myös keltaisen kupin. Nyt vielä kun muutaman alulautasen löytäis niin oisin oikein iloinen.



Myös nämä lautaset ostin, koska koskaan ei ole liikaa pieniä käyttölautasia ja kun näissä oli vielä kaunis kuviointikin, niin mikseivät kotiutuisi meille nämä lautaset muiden vanhojen lautasten ja kuppien sekaan. Sekalaista astiastoa sen olla pitää, pääasia on että astiat on vanhoja. Kolme kappaletta pieniä lautasia ja samaa sarjaa oleva soikeampi tarjoiluastia.



Ei kommentteja: